Om

Det här är en blogg. Om löpning. Den kom till av en slump, som så mycket annat här i livet. Även namnet är en slump. Nu föll det sig så väl att träningsfilosofin som tre norska bröder (och desto fler svenskar) anammat för att hålla sig på rätt sida gränsen och undvika för höga laktatvärden faktiskt också får avspegla skrivandets två delar. Det är förbannat långsökt, men bättre än inget.

Lågtröskeldelen är merparten av vad jag kommer ägna mig åt, men betydligt mindre vetenskapligt än när laktatmätaren stannar på 2,0 mmol. Det är heller inte så jobbigt rent fysiologiskt. I själva verket handlar det om saker som jag hittar på hemma på kammaren och får för mig att det skulle vara kul att skriva om. Och som någon kanske bemödar sig att läsa. Lite nördigt gräv, en artikel där, en annan startlista där. Kanske något slumpmässigt DM till en aktiv, om jag finner mod nog. Borgskala någonstans 6-10.

Sedan smäller det. Dags för tävling, och ingen bryr sig längre om att hålla igen. Alla är fortfarande välkomna på tåget, men de som är beredda att satsa högt och pressa sig har VIP-platser. Borgskala 20, gärna. På de som är i rörelse alltså. Själv nöjer jag mig med 19, bakom en skärm eller på plats i höjd med mållinjen.

/ Vic


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar